Wato Events Prikbord

Open kitesurfdag 2018 groot succes!

Liefhebbers van de kitesurf-sport konden afgelopen zondag hun hart ophalen op het strand ’s-Gravenzande. Wato Kiteschool organiseerde daar namelijk haar allereerste Open Kitesurf Dag, waarbij mensen gratis konden proeven van de sport. Organisator en kitesurf-fanaat Stan van Geest kijkt tevreden terug op de dag: “We hebben denk ik veel mensen enthousiast gemaakt voor de sport.” De open dag was dus vooral bedoeld om deelnemers kennis te laten maken met het immens populaire kitesurfen. “We merken dat heel veel mensen interesse hebben in deze sport, maar het erg spannend vinden om zelf de stap te zetten”, aldus Van Geest. “Door gratis experience lessen aan te bieden hebben we de drempel om te proeven van de sport wat willen verlagen.” Met succes. Meer dan vijftig deelnemers kwamen af op de uitnodiging en de lessen voor beginners waren binnen no time volgeboekt. Maar ook gevorderde kitesurfers werden
naar het ’s-Gravenzandse strand gelokt. Speciaal voor hen werd een hydrofoil-cursus verzorgd: “dat is kitesurfen op een board met een vin”. Daarnaast waren er grote kitesurf-merken aanwezig om hun nieuwste materialen te tonen. De dag werd muzikaal omlijst door de bekende Westlandse DJ Henkie en afgesloten met een barbecue bij Beachclub Breez, de thuisbasis van Wato Kiteschool. “Het was absoluut een geslaagde dag, met voldoende wind. Een klein spatje regen in de middag mocht de pret ook niet drukken”, aldus Van Geest.

Voor wie ook eens wil proeven van deze sport, biedt Wato Kiteschool speciale Experience lessen aan. Meer informatie hierover staat op www.wato-kiteschool.nl.